Analyse

Bij een analyse wordt altijd gestart met een anamnese (vraaggesprek) waarbij alle relevante informatie wordt genoteerd. Dit betreft de geschiedenis van uw paard, mogelijke blessures of problemen, gebruiksdoel, trainingsverwachtingen, huidig rantsoen en huisvesting/stalmanagement.


Na deze anamnese volgt er een inspectie, een beoordeling in stand, waarbij gekeken wordt naar o.a. lichaamshouding, beenstanden, symmetrie in de bespiering en eventuele littekens.


Hierna volgt een eerste (oppervlakkige) palpatie (aftasten van het gehele paard), hierbij wordt gelet op spiertonus (spierspanning), mobiliteit van de gewrichten, temperatuurverschillen, zwelling en reactie van het paard.


Wanneer het mogelijk is volgt hierna de inspectie in beweging, op zowel zachte als harde ondergrond, rechtuit alsook op de volte. Indien mogelijk op zachte ondergrond in stap, draf en galop. Hierbij wordt gelet op gebruik van het lichaam, voorkeurskant van het paard, belastbaarheid en bewegelijkheid.

 


Na deze inspectie in beweging volgt er een tweede (diepere) palpatie waarbij gekeken wordt of er een verschil is tussen voor en na beweging, eventueel worden hierin ook bepaalde mobiliserende oefeningen uitgevoerd om een compleet beeld te vormen waar het eventuele probleem zich bevindt en het paard door mij behandeld wordt of zal worden doorverwezen naar een dierenarts of fysiotherapeut.
 

 

Kosten
Analyse zonder een aanvullende behandeling    € 40,00 (incl. BTW excl. reiskosten)
Analyse i.c.m. een aanvullende behandeling       € 30,00 (incl. BTW excl. reiskosten)

 

Een paardenbewegingstherapeut stelt geen diagnoses en iedere vorm van behandeling is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts. Bij twijfel wordt altijd doorverwijzen naar een specialist (dierenarts, chiropractor, fysiotherapeut).